Chystáte se péct tradiční velikonoční nádivku?
Zkuste osvědčený recept vinařky Kateřiny!
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
- 15 rohlíků
- 2 dl mléka
- 2 polévkové lžíce másla
- 5 vajec + sníh ze 7 bílků
- 750 g uzené
- 100 g čerstvých mladých kopřiv
- Pažitka, petrželka
- Sůl
- Pepř
- 2 stroužky česneku
- Muškátový květ
- Sádlo a mouka na vymazání a vysypání misky
- WILOMENNA Ryzlink rýnský 2020
A JDEME NA TO…
- Otevřete a do sklenice nalijte vaše oblíbené víno, protože pak bude celé pečení o poznání příjemnější.
- Nakrájíte rohlíky na kostičky, vložíte do misky a pokropíte trochou mléka.
- Kopřivy spaříte vroucí vodou, scedíte, necháte okapat a nakonec nasekáte, uzené nakrájíte na nudličky. Obě ingredience pak orestujete na pánvi a necháte vychladnout.
- Nezapomněli jste pít a pravidelně doplňovat víno do sklenice?
- Směs uzeného s kopřivami přidáte do mísy s mlékem nasátým rohlíkem, dále přidáte najemno nakrájenou pažitku s petrželkou, zbytek mléka a žloutky. Vše promícháte a okořeníte solí, pepřem, muškátovým květem a utřeným česnekem.
- Z bílků vyšleháte pevný sníh a opatrně zapracujete do nádivky.
- Co Vaše sklenice, není to jak u Suchánků?
- Nádivku dáme do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy a pečeme asi 40 min v předehřáté troubě na 175-180 stupňů, dokud kůrka nezíská zlatavou barvu.
Přejeme vám krásné Velikonoce!
A tady ještě náš tip na výslužku pro koledníky, výborná Ořechovka.